Ensivaikutelmia koulunpenkiltä

”Mikä ristus ny on ku ei aharista?” 😀

Jotenki hyvin lunkisti otin tämän ensimmääsen koulupäivän enkä kasannu paineeta tulevasta vaikka meille jaettihin meleko tiukkatahtinen lukujärijestys ja puhuttihin niin tutkintotavoottehista ku näyttövaatimuksista. Sen verran likellä ja tuorehes muistis on vielä tuo erellinen tutkinto, jotta nyt en pelijästyny niitä kauheeta termiä ja näyttövaatimuksia. No, ei hätää, vielä mä kerkiän hermoolla monta kertaa ennen ku toristus on käres. 😀

Tuntuu hassulta, jotta jouruumma vielä tekemähän hakemuksen kouluutuksehen, vaikka meirät on jo sinne valittu hakemusten perusteella. Mutta se hakemus oli työkkärille ja valinta oli heirän – toki yhteestyös opettajan kans. Tämä tämänpäiväänen hakemus piti teherä koululle, jotta saavat meirän tierot järijestelmihinsä.

Ehtoopäivällä tehtihin Honey & Mumfordin oppimistyylitesti. Se ei ollu ihan sanasta sanahan tuon linkin mukaanen ja oppimistyylikki oli nimetty toisin. Sen perusteella olin ensisijaasesti harkitteva/tarkkaalija (17 pistettä 19:stä), hyvinä kakkosina oli lookinen/päättelijä ja käytännöllinen/toteuttaja, joihinka kumpahanki sain 14/19 pistettä. Aktiivinen/osallistuja -osiohon sain vain yhyren pisteen ja seki oli vähä sellaanen teoreettinen vastaus. Mä ajattelen, jotta niin pitääs teherä, mutta en välttämätä sitte kumminkaa tee.

Mutta joo – harkittevalle sopii itteopiskelu, lookiselle kurssit ja käytännölliselle tekemällä oppiminen. Tunnistan kyllä tuosta itteni.

Huomenna sitte jo alaatahan heti kirijanpiron perustehista ja perijantain etätehtäväki saatihin. Ja ensimmäänen koepäiväki on tieros. 16.5. on koe kirijanpiron perustehista.

Aamusta sielä oli työkkäristä ihiminen puhumas koulutusaikaasista etuuksista ja muista työkkärin kannalta tärkeestä asioosta tämän kouluutuksen suhteen. Se ny kävi kumminki ilimi, jotta työn ohes tätä tutkintoa ei voi enää suorittaa. Sellaanen maharollisuus on kuulemma poistunu kokonansa. Jos saa töitä, pitää kouluutus muuttaa oppisopimuspohojalle. Keikkaa saa teherä sen 300 €:n suojaosahan asti, jos jollaki töitä on.

Heinäkuu on lomaa, mikä tuntuu aika uskomattomalta, koska täs on kumminki tosi palijo opiskeltavaa. Se tietää muille kuukausille tiukkaa tahtia.

Koulusta tultuani söin vähä jotaki ja lukaasin leheren, ennen ku lähärin pyöräälemähän Tokmannille. Piti hakia lämpösuojaa hiuksille, jotta tohorin käyttää suoristusrautaa. Nyt hiusten latvat on yhtä hamppua ja jos mä niihin meen sattumahan kuumalla rauralla, niin nehän kärähtää vielä huonompahan kuntohon.

Sieltä tultuani keräsin pyykit pois narulta ja kääriin ne kaappihin. Sitte tyhyjäsin ja täytin tiskikonehen, ku isäntä oli pesaasnu päivän mittahan tiskit.

Ehtoolla, ku tulin konehelle, oli sähköpostis orottamas kaks ”valinta ei osunut teihin” -vastausta. Mutta tierättäkö mitä? Ei harmita yhtää. Mulla on kova motivaatio ja aika selekiät tavoottehet tuon kouluutuksen suhteen. Ihan hyvä fiilis siis. 🙂

Advertisement

4 Replies to “Ensivaikutelmia koulunpenkiltä”

  1. Oi miten hienoa, kuulostaa kivalta! Ja innostukselta, jee, se on niin ihanaa 🙂

    Kiitos linkistä, en tietty voinut vastustaa testin tekoa. Olin näköjään vähän kaikkea: osallistuja 32%, päättelijä 28%, toteuttaja 21% ja tarkkailija 19%. Tiiä mitä tästä pitäisi ajatella – varmaan että jopa on ristiriitainen tyyppi 😀

  2. Mukavaa, että opiskelu lähtee vauhdilla liikkeelle. Ja kuulostaahan se heinäkuun lomakin hyvältä. Jää aikaa ladata akkuja seuraavaan jaksoon.
    Piti se minunkin käydä testi tekemässä. Vahvasti osallistuja ja toteuttaja… No, tunnistan kyllä itseni tuosta helpostikin 🙂

    1. Tänäänkin oli mielenkiintoinen päivä. Aiheena oli vuorovaikutustaidot. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

susiparihome.wordpress.com/

Susiparin päiväkirja luonnossa liikkumisesta, musiikista ja muusta mukavasta yhteisestä tekemisestä.

Helmiä lakeudelta

Runot ja kuvat ovat avain toiseen maailmaani, jossa ei ole kipuja

Päivä kerrallaan

Tavallista elämää lakian lairalta

HARAVANPYÖRÄ

Tavallista elämää lakian lairalta

Tarinoita elävästä elämästä

Tavallista elämää lakian lairalta

Karvapuusti

Tavallista elämää lakian lairalta

kaisajoupinblogi

Tavallista elämää lakian lairalta

Tillariinan fotobox

Tavallista elämää lakian lairalta

Saukon Taivaspaikka

Ihmettelee ja piirtää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: