Se juna vissihin meni jo

Eileen tapahtuu jotaki vallan merkillistä. Sellaasta, mikä pisti mun yöunekki sekaasi. Sellaasta, mitä en ollu osannu orottaa tapahtuvaksi.

Mulle tarijottihin LinkedIn’is maharollisuutta työpaikan vaihtohon! Niin – pä! Yli kuuskymppiselle akalle.

Mä tosin epäälen, jottei se viestin lähettäjä ollu hoksannu tarkastaa mun ikääni. (Itte asias mä en kyllä oo eres varma, näkyykö se ikä sielä mihinää.) Mulla on sielä niin hämärä kuvaki, jotta ehkä sekää ei palijastanu torellisuutta. Tai ehkä se ei ollu lukenu mun työhistoriaa läpi, ku se ny ainaki viimmeestään palijastaa, jotten oo enää ihan tuore tapaus.

Viesti tuli isoon tilitoimistoketjun rekrytoojalta. Hienosti oli laittanu, jotta ”huomasin, että sinulla on vahva ja kiinnostava tausta palkkapalveluiden tehtävien parista”. Öööö – tuota – harijoottelu mukahan lukien vähä yli nelijä vuotta. Ja joskus ammooses historias oon laskeskellu vähä jotaki, mutta niistä ei enää voi mitää meriittiä kerätä.

Sitäpaitti mä pirän ittiäni ihan aloottelijana vielä. Oommä tietysti jotaki oppinu näitten vuosien aikana, mutta emmä koe olevani mitenkää erityysen vahava ammattilaanen.

Mietiin sitäki, jotta onko palakanlaskijoosta oikiasti niin kova pula, jotta tällääsille kohta eläkkehelle jääville vanhoolle räähkillekki tarijotahan töitä?

Kieltämätä mä hetken ainaki mietiin. Tämä on varmasti eherottomasti viimmeenen maharollisuus vaihtaa työpaikkaa. Mutta haluanko mä?

Nykyynen on niin sopivan matkan pääs ja työkaverit on aiva huippuja. Pieni, tivis työporukka sopii mulle hyvin. Tosin siinä on miinuspuolena se, jotta ”särkymävaraa” ei oo yhtää. Poisolot kaatuu heti työkaverien niskahan.

Entäs sitte, jos pomo taas sairastuu. Viimme keväänä se nähtihin, kuinka koko homma on pitkältä yhyren ihimisen varas. Isoos firmas hommat saarahan rullaamahan, vaikka joku olis poiski. Ja ehkä on jopa suunnitelmat sen varalta.

Ja vaikka tällä hetkellä tuntuu, jotta töitä on aiva liikaa, niin se ei oo kokoaikaasta. Tierän, jotta johonaki kohtaa taas helepottaa. Enkä usko, jotta mihinää muus työpaikas tilanne on sen kummempi. Kiirus on joka paikas.

Entäs sitte lomat – ne taas palaas, jos ny vaihtaas työmaata. Ja työmatka pitenis, ku lähimmät toimistot on naapurikaupungiis. Haluanko mä enää lähtiä ajelemahan mihinkää kauas. Ku nyt työmatka on autolla viis minuuttia ja pyörällä viistoista.

Sitäpaitti mä tunnen nyt suurinpiirteen nuo meirän palakka-asiakkahat ja tierän, mitä niiltä on orotettavis. (En tosin aina, kyllä ne joskus yllättää kekseliääsyyrellänsä.)

Ja suurin piirteen hallitten nuo meirän palakkaohojelmat. Kattoon, jotta uures paikas oli sellaasia ohojelmia, joista en oo ikänä kuullukkaa. Stressaasin ihan hirviästi uuren opettelua. Toki sielä olis ”tiimi” tukena. Nyt on välillä aika yksinäänen olo, ku kukaa muu ei laske palakkoja muuta ku mun lomien aikana. Mun pitääs aina muistaa pitää ne aijan tasalla palakanlaskennas tulevista muutoksista. Mutta emmä aina muista ja havaatte ja toiseksi ei ne välttämätä jää niille mielehen, ku ei ne justihin sillä hetkellä tee palakanlaskentaa. Niillä on kyllä tekemistä ja muistamista omien töirensä kans.

Ja vissihin tuola uures paikas olis maharollisuus joustavahan työaikahan ja ehkä etätyöhönki, mitä ei nykyysin oo.

Mä en ny yksinkertaasesti tienny, mitä mä olsin vastannu, niin kysyyn, onko maharollista palata asiahan myöhemmin ja jotten halua sanua eherottomasti ei mutta en myöskää uskalla heti suoralta käreltä sanua joo. Eivät ny ihan lyönehet luukkuja kii, mutta kyllä vastausviestistä tuli vähä sellaanen fiilis rivien väliistä, jotta tarkemmin ajateltuna unohretahan koko juttu. Juna meni jo. Siitä huolimata tuli positiivinen fiilis: joku haluaas mut ehkä töihin: ”ajattelin, että voisit sopia hyvin joukkoomme!”

Advertisement

2 Replies to “Se juna vissihin meni jo”

  1. Oho, wau, no jopas jotakii, siin siulle onkii pähkinä purtavaks, kannattaako lähtee vaihtamaa, etekii jos työmatka paljo pitenis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

susiparihome.wordpress.com/

Susiparin päiväkirja luonnossa liikkumisesta, musiikista ja muusta mukavasta yhteisestä tekemisestä.

Helmiä lakeudelta

Runot ja kuvat ovat avain toiseen maailmaani, jossa ei ole kipuja

Päivä kerrallaan

Tavallista elämää lakian lairalta

HARAVANPYÖRÄ

Tavallista elämää lakian lairalta

Tarinoita elävästä elämästä

Tavallista elämää lakian lairalta

Karvapuusti

Tavallista elämää lakian lairalta

kaisajoupinblogi

Tavallista elämää lakian lairalta

Tillariinan fotobox

Tavallista elämää lakian lairalta

Saukon Taivaspaikka

Ihmettelee ja piirtää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: