Pikkujoulu

Meillä oli harvinaanen viikolloppu, ku molemmat mukulat tuli yhtä aikaa kotia. Flikka tuli yksin. Haimma sen junalta perijantaiehtoopäivällä. Käytihin syömäs ja mentihin kesäteatterihin.

Mutta flikkapa ei tullukkaa sieltä meirän joukos kotia vaan lähti teatteriporukan kans rälläämähän. (Olivat tuttuja flikan teatteriaijoolta.) Kotia se tuli vasta lauantaina ehtoopäivällä. Olivat kuulemma ensi ollehet paaris pilikkuhun asti ja jatkanehet sitte vielä aamukuutehen kämpillä.

Poika, miniänalaku, poonuslapsenlapsi ja karvakaverit oli tullu meille sillä välin ku olimma sielä teatterireissulla. Poika oli vähä pettyny, ku ei isoosiskoo tullukkaa meirän kans. Mutta ei sekää kauaa kotona viihtyny ku se lähti kaverinsa työ kyläälemähän. Oli kuulemma tullu joskus aamukolomelta takaasi…

Ja pyhänä flikka meni sitte serkullensa kyläälemähän, niin jotteivat palijo velijensä kans osunehet olemahan yhtäaikaa kotosalla. Poijan sakki joutuu lähtemähän jo eileen takaasi, ku poijalla oli tänään työpäivä.

Flikka oli ottanu pirennetyn viikollopun ja lähti vasta tänään junaalemahan Oulua kohti. Kerkes se kumminki klipparoora meirän molempien hiukset.

Keitin tänään riisipuurua jäläkiruaaksi ja flikka tuumas, jotta jouluruokaa kesällä. Mutta totes sitte, jotta kyllä se maistuu nykki. Ja otti lisää. Meinas, jotta ku jouluna syö ensi ittensä muuta ruokaa niin täytehen, jottei koskaa pysty ottamahan puurua ku pienen nokon.

Itte asias tämähän oliki vähä niinku pikkujoulu, ku jouluna kokoonnutahan tällä samalla sakilla ja saarahan toivottavasti silloon vielä vävypoikaki joukon jatkoksi.

Advertisement

One Reply to “Pikkujoulu”

  1. Mie välil keittele rrisi-tai mannapuuroo. Joskus maustan vaniljal, kardemummal tai kanelill, syyvää sit ehtoommal hillo tai marjoje kera. Jos myö meinataa Riikka ja Jussii nähhä ku hyö kyläilee täälpäi (joulun, juhannuksen) nii pittää männä peräst Hanna perhee luo. Viime syksyn käivät pupujahis, sillokii mäntii mökille heitä kahtomaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

susiparihome.wordpress.com/

Susiparin päiväkirja luonnossa liikkumisesta, musiikista ja muusta mukavasta yhteisestä tekemisestä.

Helmiä lakeudelta

Runot ja kuvat ovat avain toiseen maailmaani, jossa ei ole kipuja

Päivä kerrallaan

Tavallista elämää lakian lairalta

HARAVANPYÖRÄ

Tavallista elämää lakian lairalta

Tarinoita elävästä elämästä

Tavallista elämää lakian lairalta

Karvapuusti

Tavallista elämää lakian lairalta

kaisajoupinblogi

Tavallista elämää lakian lairalta

Tillariinan fotobox

Tavallista elämää lakian lairalta

Saukon Taivaspaikka

Ihmettelee ja piirtää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: