Uuret karteekit

Eileen tuli tekstiviesti, jotta uuret karteekit (= ikkunaverhot) on valamihina ja hajettavis. No tietysti piti heti tänään ne hakia, jotta saa pestä klasit ja laittaa karteekit paikoollensa.

Samalla käytihin vähä Clas Ohlsonilla hakemas säilytystölökkiä Ota 3, maksa 2 -tarijouksesta. Joka sitte oliki vain klupilaasille, mutta tekivät mulle kortin ja sain alennuksen. Kympin säästö tuli siinä. 😊 Niin, ja sellaasen keittiölaatikkohon sopivan lokerikon ostin kans.

Keittiöhön yritettihin kattella mattua, joka menis joinki tuohon keittiön seinän ja verhojen värihin. Ihan turhaa. Harmaata, mustaa ja ruskiaa oli tarijolla. Sitä sorttia meillä on kyllä ihan riittämihin. Haluaasin tuora eres vähä färiä huushollihin.

Isäntä oli vissihin laskeskellu, jotta vois päästä samalla reissulla johonki syömähän. Niimpä se vei mun Kotipizzahan. Ei jaksettu kaikkia, piti ottaa loput evähäksi.

Kotia tultua tyhyjäsin sen keittiön koleslaatikon, mihinkä sen Ohlsonilta ostetun lokerikon ajattelin laittaa. Loppujen lopuksi sinne lootahan ei montaa tarveskalua jääny, kun nostelin niitä kolomehen kasahan: yks kasa niille, joita käytetähän jatkuvasti ja laitetahan takaasi lootahan, toinen kasa niille, joita käytetähän harvemmin (esim. piparkakkumuotti ja kaulin). Ne voi säilyttää johonaki muolla. Ja kolomas kasa sellaasille tavaroolle, joita huushollis on usiampia tai joita ei oo käytetty aikoohinkaa tai ikänä (esim. jäätelökauha). Ne meinaan pistää Feispuukin roskalavalle, jos joku tarttis.

Sitte pesin klasit ja laitoon verhot. Jokku pinnat piti pestä kolomehenki kertahan, ennen ku kehtasin sanua pesneheni niitä. Sen kyllä totesin, jotta seuraava, joka meillä lyöö kärpääslätkällä klasihin, saa tulla itte pesemähän ne jälijet pois! 🤬 Ja kärpäästen kuolles pörähyttämät viimmeeset suolikaasut isköö neki kiinni klasin pintahan niin, jottei meinaa millää saara niitä lähtemähän pois.

Ja ku ripustin karteekit paikoollensa, niin totesin, jotta olin mitannu ne liika lyhkääsiksi. Olis saanu olla 10-15 cm piremmät. Mutta muuten kyllä tykkään kovastikki.

Tästä ilonaiheesta huolimata mulla on takaraivos kalavanu yks ikävä asia eilisehtoosta alakaen.

Yks läheenen ihiminen on suuttunu toiselle läheeselle ihimiselle. Sanotahan, jotta kyseeset henkilöt on Suuttuja ja Tietämätöön. Ja mä oon jääny siinä ikävästi välikätehen.

Tarina alakaa jo parin vuoren takaa Tietämättömän kommentista mun Feispuukkihin. Se ei ollu kirijootettu Suuttujasta, mutta tämä oli kumminki tulukinnu sen niin ja päättäny estää Tietämättömän niin Feispuukis ku WhatsAppis ja torennäköösesti puhelukkaa ei mee perille. En tosin tierä, onko Tietämätöön eres kokeellu soittaa. Mutta WhatsAppis se on yrittäny laittaa syntymäpäivä- ym. onnitteluja ja on ihimetelly, ku ei ne näytä menevän perille.

Tietämätöön ei oo tienny tehenehensä mitää pahaa Suuttujalle, eikä sillä oo ollu eres maharollisuutta selevittää asiaa, ku Suuttuja on mitää sanomatta ihan ykspuolisesti päättäny pistää sen estohon.

Eileen Tietämätöön pyysi mua kysymähän Suuttujalta, minkä tähären hänet on estetty ja siitä se alakas pärkyämähän.

Mä yritin seliittää asiaa Suuttujalle, mutta se ei oo vastannu mulle. Mä haluaasin vain eheroottaa, jotta keskustelis Tietämättömän kans ja selevittääs väärinkäsityksen – niin ku aikuuset ihimiset teköö.

En tierä, oonko mäki jo estolistalla. Musta alakaa tuntua, jottemmä taira tuntiakkaa Suuttujaa, ku tämä ei oo eres ensimmäänen kerta ku hän suuttuu läheeselle ihimiselle ja pistää välit ykspuolisesti ja totaalisesti poikki. Ja siinäki mä oon ollu puun ja kuoren välis ku se lähti kans jostaki mun kommentista, johonka tämä toinen estetty reakootti.

Suuttuja on tosi pitkävihaanen, sillä tuo erellinen välirikko on jatkunu jo kuus vuotta. Mutta jos ei se saa sinniänsä (= sisuansa) nieltyä ja sovittua Tietämättömän kans, niin tällä kertaa en eres yritä olla molemmille lojaali, niin ku erelliskerralla, vaan valitten puoleni ja se on iliman pienintäkää epäällystä Tietämättömän puoli.

2 Replies to “Uuret karteekit”

  1. Nätit lehtikuviot verhos. Tomone Suuttuja joutakii olemaa iteksee, omie ajatuksiee kans. Ei kannata mänettää ommaa enegiaa nekatiivisee henkilöö. Mie oo katellu netist olkkarimattoo, en oo löytäny mieleistä, täytyy kävästä henkohtasest Sotkassa.

    1. Mäki yritin kattella netistä mattoja, mutta jotenki tuntuu, jotta pitääs päästä ihan omin sormin hypistelemähän, jotta tietääs, minkämoinen se on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Muorin Ruusutarha

Kuka / ketkä saikaan Viikon virtuaalisen ruusun?

susiparihome.wordpress.com/

Susiparin päiväkirja luonnossa liikkumisesta, musiikista ja muusta mukavasta yhteisestä tekemisestä.

Helmiä lakeudelta

Runot ja kuvat ovat avain toiseen maailmaani, jossa ei ole kipuja

Päivä kerrallaan

Tavallista elämää lakian lairalta

HARAVANPYÖRÄ

Tavallista elämää lakian lairalta

Tarinoita elävästä elämästä

Tavallista elämää lakian lairalta

Karvapuusti

Tavallista elämää lakian lairalta

kaisajoupinblogi

Tavallista elämää lakian lairalta

Tillariinan fotobox

Tavallista elämää lakian lairalta

Saukon Taivaspaikka

Ihmettelee ja piirtää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: