Kirsi Pylvänäinen: Koronahelvetti – yhden perheen selviytymistaistelu

Pylvänäisen perhe oli ensimmäästen joukos, jokka joutuu henkilökohtaasesti ja aiva liika konkreettisesti tutustumahan koronahan. Härin tuskin oli ruvettu siitä puhumahan, ku perheen isä sairastuu vakavasti.

Aluuksi tierootusvälinehis kerrottihin, jotta korona on vaarallinen vain vanhuksille ja lihaville. Jukka Pylvänäinen ei ollu kumpaakaa ja silti hän sairastuu niin vakavasti, jotta joutuu hengityskoneehin ja johonaki vaihees perheelle sanottihin, jotta joutuuvat varautumahan pahimpahan.

Tytär oli palannu Tukholmasta perheen tueksi. Hän oli jo koronansa sairastanu. Perhe joutuu olemahan karanteenis isän sairastuttua.

Myös kaksoospoijat, urheelulliset, hyväkuntooset nuoret miehet sairastuu, vaikka heirän koronatestinsä näytti nekatiivista. Pulssi hakkas hullun lailla ja kuumet nousi korkialle.

Kirsi-äiteen koronatesti oli positiivinen, mutta hän ei juurikaa kiinnittäny omahan olohonsa huomiota, ku huoli aviopuolisosta oli niin suuri. Lopuuksi tauti vain vei voiton ja hänki joutuu sairaalahan. Ei sentäs kumminkaa tehohoitohon asti. Ja onneksi kummanki hoito alakas tepsimähän ja kuntoutuminen saattoo vähitellen alakaa.

Mietiin, kuinka tärkiä asia oli, jotta lapset oli kotona ja he tukivat perheenä toinen toistansa läpi vaikeettenki vaiheetten. Olis ollu kauhiaa, jos jokahinen olis joutunu yksin tahoollansa käymähän tuon läpi.

2 Replies to “Kirsi Pylvänäinen: Koronahelvetti – yhden perheen selviytymistaistelu”

  1. Ei oo tauvi kans leikkimine, ei tarvii pelätä, mut varovaine pittää olla. Fb-kaveri sairastu, vaik ol saanu molemmat rokotukset. Flunssa oireita, haju- ja makuaisti poissa. Lievää kuumeiluu, tänää en oo viel kuullu, mite olo o nyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.