Nuoret kävääsi

Poijan väki tuli torstaiehtoolla tänne. Rymy oli kuulemma pitäny kauhian ulinan, ku se oli hoksannu, mihinkä ollahan tulos. 😀 Silti se ei autosta päästyä hetkehen kerkiä pirättää tervehtimähän, ku sillä on hepuli päällä.

Mulla oli nuorille pitsa valamihina ja me söimmä kaikin iltaruaan Etelä-Eurooppalaasehen tapahan puoli kymmeneltä. 😀 Jäläkiruaaksi oli viimme jouluusesta torttutaikinasta tehtyjä ”viineriä”. Kauaa ei jaksettu tuusia ruaan jäläkihin vaan painuttihin maata.

Perijantaina poika kävi katsastamas autonsa ja ku mä olin töis, oli isännän keittovuoro. Ruokana oli makkarasoppaa, johonka siltä oli vähä ”lipsahtanu” liikaa chiliä. Kelepas kumminki kaikille, ku oli tarpeeksi näläkä. Totesin kyllä vain, jotta pieraasta ei tohori, ku saa pelijätä, jotta housut syttyy palamahan.

Eileen poijalla oli joku tapahtuma, mihinä sillä meni koko päivä. Miniänaluulla oli pää kipiä, eikä se lähteny sinne. Me käyymmä isännän kans hakemas mun silimäklasit. Niistä tuli ilimootus jo tiistaina, mutta mä sanoon, jotta hajetahan vasta sitte ku isännänki klasit tuloo. No, niistä ei oo vieläkää kuulunu mitää, niin isäntä päätti, jotta ku on niin sateenen sääki, jottei voi mitää teherä, niin käyrähän hakemas mun klasit ja ruokakaupas ja syömäs samalla. Poika nimittään ilimootti, jotta heillä on krilliruokapäivä eikä niille tarvinnu siis keittää. Tosin niitten ruokaalu meni taas johonki puoli yhyreksähän ehtoolla.

Saunas käytihin vasta sen jäläkihin. Meki tulimma isännän kans saunasta joskus puoli yhyrentoista aikahan. Ei oo varmahan ikänä saunoottukaa niin myöhään. Mutta mitäpä sen oli väliä, ku ei tänä aamuna ollu kiirus mihinkää.

Pari konehellista oon tänään pesny pyykkiä ja on ollu niin aurinkoonen ja tuulinen sää, jotta ne oli melekeen kuivia, ku äsköön hain ne tupahan. Ripustin kumminki vielä pesuhuonehen narulle kuivamahan loppuhun. Niistä tuloo niin hyvä haju, kun ne saa pihalla kuivata.

Tänään oli poijan påyynnöstä taas krilliruokaa. Tällä kertaa iskän krilliltä: halloumia, possun filettä, juustomakkaraa ja lisukkeheksi Cesar-salaattia. Jäläkiruaaksi tein murovohovelia. Niitten kans mansikkahillua ja vaahtoutuvaa vanilijakastiketta.

Nuorille laitettihin evähäksi kaikkia tämänpäivääsiä ruaanloppuja. Paitti Cesar-salaattia en antanu. Sen mä haluan syörä itte. 😀 Nuoret on ny kotomatkalla. Pyyrän aina laittamahan viestiä, ku ovat päässehet perille, niin ei tartte murehtia.

One thought on “Nuoret kävääsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.