Laura Alila: Luomaastenkallion kaikuja

Laura on yks Pännäringin alakuperääsistä ja aktiivisimmista osallistujista. Ollahan siis tutustuttu 13 vuotta sitte.

Yhyres oltihin mm. Helsingis palakintojenhakureissulla vuonna 2007. Ja muutamia vuosia sitte olin Lauran 80-vuotisseuroos.

Nyt Laura on rävähyttäny ja koonnu kirijan tekstiistänsä. Ku hain tätä kirijaa häneltä, niin hän sanoo, jotta ne on tositapahtumihin perustuvia. Hän sanoo jo Pännäringiski aikoonansa, jottei hän osaa kirijoottaa keksittyä, vaan ne pitää perustua torellisihin tapahtumihin.

Täytyy sanua, jotta on hänellä ollu värikäs, eikä niin tavallinen elämä. Tosi rankkojaki asioota matkan varrelle mahtuu. 

Toki näitä tapahtumia oli kuullu pieninä pätkinä jo Pännän aikana, mutta tästä kirijasta sai hahamotettua paremmin kokonaasuuren.

Lapsuus Luomaastenkallion juurella on ollu hyvää aikaa ja Luomaastenkallio on jääny kiinnekohoraksi koko elämän mittaaselle matkalle, vaikka tie olis välillä vieny siitä kauaski.

Mä pirän tätä Lauran kirijaa melekoosena kulttuuritekona siinä mieles, jotta hän kertoo hyvin elävästi ja tarkasti lapsuuren aikaasista tapahtumista, töistänsä ja sen aikaasista työtavoosta. Mun mielestäni oli torella mielenkiintoosta lukia esimerkiksi hänen työstänsä Rautaruukilla. Ei muuten ollu mitää kevyttä ja siistiä sisätyötä.

Laura on ollu varmahan tuotteliahin kirijoottaja Pännärinkilääsistä, mutta silti tekstien lukumäärä yllätti. (Ja oon aiva varma, jotta kirijas ei oo kaikki.)

Tuli tosi hyvä mieli Lauran puolesta, tää on aiva mahtava perintö lapsille ja lapsenlapsille. Ja varmasti se hänestä ittestänsäkki tuntuu hyvältä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.