Kaks pairanpuolikasta yhyren hinnalla?

Jos ny sanoos sillä lailla hienosti (=kaunistellen), niin vois sanua, jotta tää viikko on ollu haasteellinen.

Ihan on kiirusta pitäny ja lisätöitä on aiheuttanu tekniset ongelmat. Jos ei palakanlaskentaohojelmat oo tökkiny, niin tulorekisteri ainaki on takunnu tiistaista asti ja tänään se oli hetken aikaa kokonansa sulijettu.

Sitte yks asiakas laittoo tietoa, jotta hän on saanu jo monta kiukkuusta puhelua työntekijööltä, ku palakka ei näy tilillä. En löytäny ainakaa palakkaohojelmasta mitää seliitystä, miksei palakat olsi siirtyny niin ku pitääki. Onneksi selevis seki, jotta pankis oli jotaki ongelmia eikä palakat ollu sen takia menny aijoos perille.

Mutta on tällä viikolla herkuteltuki. Työkaveri oli viimme viikolla Ranskas ja Sveitsis ja toi meille sieltä monemmoisia maistiaasia. Sitte yks meirän harijoottelijoosta oli ny viimmeestä viikkua, niin se tarijos keskiviikkona jätskiä ja keksiä. Eileen mä päätin vapaapäivän kunniaksi pistää uunin lämpenemähän ja tein raparperi-rahka-murupiirakan. Se oli vaihteeksi hyvää. Vähä liikaki hyvää, niin jotta piti pistää äkkiä pakastimehen, ennen ku syömmä kaikki.

Tänään meillä oli elo valokuvaus työmaalla. Halusivat Tiinasta ja musta kuvat kotisivuja varte. Voi krääh! Mä olsin melekeen mieluummin menny hammaslääkärihin ku valokuvahan. Yritin sanua, jotta eikö se olsi firman imakolle erullisempaa, ku mun pärstää ei sielä näkyysi, mutta ei auttanu. 😦 Mä kyllä kysyyn siltä kuvaajalta, jotta osaathan sä fotoshopata hyvin? Vakuutti osaavansa, mutta ihimeehin sekää ei tietysti pysty.

Huomenna meirät on kuttuttu isännän sukulaaspoijan yo-juhulihin. Ja niin ku aina, niin täs vaihees ruvettihin kattomahan, jotta mitä ylle. Isäntä oli ajatellu varmahan lähtevänsä farkuus, mutta ku se kuuli, jotta velijensä pistää puvun, niin se päätti, jottei hän oo sen huonoot… Mutta, mutta. Ne pairat!

Tasan kaks kellastunutta, pinttynyttä kauluspaitaa löytyy. Ja niistäki toinen oli pieni. Mä tuumasin, jotta niistä ei ny tähän hätähän (= koskaa) saa enää puhtahia ja eherootin, jotta hajetahan Tokmannilta joku hätäratkaasupaita.

Niin sitte lähärettihin kaupoolle. Mä pistin sen sovittamahan, ku sielä oli mallipairat esillä. Annoon sille ensi sovitettavaksi D-mallin pairan, mutta sepä oliki isoo. Niin mä sain kattella vastaavan koon C-mallista. Se oli parempi. Ei hyvä, mutta menetteli.

Niimpä napattihin sitte hyllystä vastaava paita vaaliansinisenä. Kotia päästyä mä ajattelin silittää sen saman tien. Aukaasin paketin ja totesin, jotta ompa hanittoman (= suunnattoman) kokoonen. Vein sen isännälle sovitettavaksi ja se totes, jotta tää on yhtä isoo ku se D-mallin paita. Eikä ihime! Kaulukses oli lappo C45/46, mutta pairan helemas D45/46. Siinä oli sitte vissihin päätetty teherä tälläänen eriparipaita (Made in India.), kaulus C-kokua ja paita D-kokua. Jos olis vaikka joku veivikaula, jollon tynnyrivatta…

Mä sanoon isännälle, jotta se pitää käyrä vaihtamas. Ei nuon isua voi pitää. Niin se lähti kiltisti vaihtamahan ja nyt lukoo niin kaulukses ku pairan helemaski sama C45/46, mutta emmä tierä, onko se silti palijo kapieet. Ainaki henkarilla näyttää aika isoolta. Mutta se saa ny luvan kelevata. Enää ei lähäretä paitakaupoolle. Olokohon ny sitte vaikka kertakäyttöpaita. Niin ne valakoosekki pairat tahtoo olla, vaikka olis kuinka kallihia. Kaulus pinttyy heti ruman näkööseksi.

Mutta kyllä se vähä niin on, jottei Tokmannilta voi ostaa mitää, mitä ei pääse sovittamahan. Ja vaikka täski oli se sovituskappale, niin paketis oli sitte mitä sattuu. Eikä tämä uus paitakaa oo varsinaanen käsityön taironnäyte. Sivusaumasta kangas irvistää, ku on neulottu liika näpäräätte (= täpärästi) ja muutenki saumoos ja kääntehis kangas kiertää ja kiristää. No, täytyy pitää takki päällä, niin ei aiva kaikki viat näy.

Mäki ostin poistorekistä kympillä hamehen. Sellaanen suora pötkä kumminauhavyötäröllä. Ei oo mikää erityysen koria, mutta ajattelin, jotta olis kumminki mukaveet juhulahan ku pitkäthousut. Olis mulla tuola tanttuja (= mekkoja) ollu, mutta en oo sovittanu, mahtuuvakko ylle. Ja jos on vielä yhtä kylymää ku tänään, niin ne on vähä liika heppoosia (= ohuita/kevyitä) tälle kelille.

2 thoughts on “Kaks pairanpuolikasta yhyren hinnalla?

  1. Päivä piristys lukkee tää siu päivitys. Mikähä päivä se ol ku Hanna teks tommost perperipiirakkaa, sit äit-mummol sitä nautittii. Saku työssäoppimispaikkaa Hanna tekas kaks kinkkupiirakkaa ja yhe mustikkapiirakaa, semmosii pyöreisii kertakäyttövuokii. Kyl ol miehet tykänny, oltu mielissää maistuvast yllätyksest. Kaheviiko pääst rippijuhlaht lähel 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.