Markkina-apina ja Tartsani

Mä oon jo kauan tahtonu ostoksille, mutta aina on ollu jotaki, jottei oo keriinny tai pääsny. Tänään isäntä eherootti, jotta mentääs kaupungille. Mua ei tarvinnu toista kertaa käskiä.

Ettiin ensi yhtä liikettä väärästä osoottehesta, ku olin netistä kattonu, mihinä se (muka) on, mutta eipä sitä näkyny. Niimpä mentihin Haloselle. Löysin sieltä lyhythiaasen tunikan. Olin päättäny, jotten osta ny mitää mustaa. Eikä se ollukkaa. Se oli tummansininen 😀 ja siinä on valakoosia kukkia.

Sitte kuuklasin sen Evelynin osoottehen ja se oliki heti seuraavan karun varres. Löysin sieltä kaharet liivit ittelleni. On niin ihanaa, ku myijä kantaa koppihin sovitettavaa eikä tartte itte pukia joka välis ja lähtiä kattelemahan uusia, ku ei välttämätä eres osaa kattella oikianmoisia. Nykki molemmat liivit oli eri kokooset. Tierän toki, jotta mallista riippuen voi joutua ottamahan rinnakkaaskokoja, mutta se menis arpoomiseksi. Myijä tiesi heti, mitä se tuo mulle. Jäi hyvä palavelukokemus ja meen varmahan toistekki.

Isäntä ei keherannu tulla aluusasuliikkeehin sisälle, vaan se orotteli mua ulukona. Seuraavaksi oli puhet mennä – kuinka ollakkaa – Piikkihin syömähän, mutta mä päätinki vielä kierrellä vaatekauppoja: Cubus, Vila, Aukia, Moment… Momentista löysin kivan pitkähiaasen tunikan. Eikä sekää oo musta. Se on tummansininen 😀 ja siinä on vaalianpunaasia kukkia.

Vasta sen jäläkihin isäntä pääsi nälijänkarkootushommihin. Mä sain onneksi pireltyä taas itteni, jotten syöny ähkyhyn.

Sieltä suunnattihin vielä Tokmannille. Isäntä on istuttanu perunat ja porkkanat ja siihen jäi pieni pläntti vierehen kesäkukille. Mä halusin keltaasta ja oranssia. Taisin ottaa kaikkiansa kymmenisen pussia kehäkukkaa, pikkuauringonkukkaa, tuluppaaniunikkoa ja emiliaa.

Sieltä lähärettihin vielä ruokakauppahan. Matkalla huomattihin, jotta nythän onki markkinaviikonloppu. Ku oli aiva älyttömän lämmin ja komia ilima, niin päätettihin kiertää pikaasesti markkina-alue ennen kauppahan menua.

Isäntä halus (luonnollisesti) metrilakua. No niitä kojuja oli ihan valittavaksi asti. Kolome vai nelijä myijää ainaki. Sitte mä löysin yhyrestä myyntikojusta isännälle lompsan. Se on jo vuosia puhunu uuresta, ku vanhaa on jo pitäny paikatakki. Mutta ku se halus justihin samanmoisen ku sillä on ollukki eikä niitä oo mistää löytyny. Ennen ku ny. Lupasin ostaa sen sille hääpäivälahajaksi. Se kysyy, onko sellaanen tulos. Mä totesin, jotta se meni jo. Se lupas puolestansa ostaa niitä lakuja mulle hääpäivälahajaksi. 😀

Oltihin menos niitä hakemahan, ku paikallisleheren päätoimittaja tuli vastahan ja kysyy, saako hän kysellä meiltä markkinatunnelmia. Sopiihan se. Isännältä alakas tulla puhetta ku ruuneperilta, ku oli nuori, kaunis naistoimittaja. 😀 Mun ei tarvinnu palijo mitää puhua.

Sitte Terhi kysyy, jotta saako se ottaa kuvan. Isäntä oli heti valamis ja mä kielsin. Ja – niinku aina – isännän tahto voitti. Mahtoo tulla hirvittäviä kuvia ku isäntä pullisteli ku tartsani ja nojaali kyynärvarrellansa mun olokapäähän. Olin vissihin lähinnä se markkina-apina. Mulla oli pää paskaanen (= hiukset likaiset) eikä meikin hiventä naamas. Eikä väkisin hymyyly kuulu mun vahavuuksihini muutenkaa. Kauhulla orotan, onko seuraavas leheres kuva. 😦

No, siitä sitte lakukojun kautta ruokaostoksille. Ei tullu heräteostoksia, vaan pysyttihin ostoslistas. Tai itte asias sai siitäki jättää osan pois, ku tämän päivän ruoka oli jo nautittu.

Kotia tultua laitoon isännän täkin peseentymähän, ku vaihroon sillekki kesäpeiton. Ittelleni mä vaihroon jo silloon, ku se Mortti kusi mun sänkyhyn.

Sen jäläkihin kävin nakkelemas ne kukansiemenet multahan ja lorotin kastelukannullisen vettä perähän. Isäntä meni vaihtamahan velijen autohon kesärenkahat. Velii oli itte luvannu ne vaihtaa ens viikolla, mutta tyttärensä oli soittanu isännälle, jotta josko se kumminki vaihtaas ne, ku ei velijen ny vielä saisi sellaasia teherä. Ajokielto siltä on ny päättyny ja maanantaina se meinaa mennä töihin. Eilisen ja tämän päivän se on ollu jo moottoripyöräkerhon kökäs (= talkoissa). Ilimeesesti sille oli katteltu vähä köykääsempiä hommia, mutta oli vissihin kuitenki ollu vain virkistävää.

Ku isäntä oli niitä renkahia vaihtamas, mä hain ruohosakset ja kävin klipsuttelemas pensasairan juuresta vähä enimpiä heiniä pois. Välillä piti käyrä laittamas huivi päähän ja vaihtaa pitkäthousut sortsiiksi, ku oli niin kuuma.

Toisen konehellisen vielä pesin pyykkiä, mutta emmä muuta sitte enää viittiny teheräkkää.

Ai niin, ja Mortilla on ilimeesesti pissatulehrus. Antipioottikuurin se oli ny saanu.

3 thoughts on “Markkina-apina ja Tartsani

  1. Sunnuntaiaamu piristys lukkee tätä siu juttuu. Etekii tuo hääpäiväjuttu vet suupielii ylöspäi 😀 Hyvä et Morti pissaropleema selvis. Laitappa sit lehtikuva jossai muodos nähtäväks.

    1. Meillä isäntä on heti alakuhunsa sanonu, jotta hän ei sitte muista mitää päiviä. Ja ku mä aluuksi muistutin kaikki kihilajaaspäivät sun muut, niin se kerran tuumas, jotta ”mitä niitä joka vuosi räknää”. En oo sitte enää äänehensä räknäällykkää. Mutta kyllä mä ne päivät muistan, vaikken teekkää niistä enää mitää numeroa.

  2. Iha tyypillistä et miehet ei muista ku häthättää oma syntymä-ja nimipäiväsä 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.