Nele Neuhaus: Lumikin on kuoltava

Kirijan kannes sanottihin, jotta Neuhaus on Saksan eniten myyvä rikoskirijaalija.  Mun täytyy tunnustaa, jotta en ollu koskaa kuullukkaa… Saksalaaset dekkarit on tullu tähän asti nautiskeltua lähinnä tv-sarijoona. Aluuksi oli vähä hankalaa päästä sisälle tarinahan, ku henkilöötä oli niin palijo, mutta kyllä se siitä lähti aukeemahan.

Itte tarinahan meni niin, jotta Tobias Sartorius oli istunu 10 vuotta vankilas kaharen nuoren flikan murhasta, joittenka ruumihia ei löyretty. Tobias ei muista mitää murhien aijankohoralta, mutta aihetoristehien perustehella hänet tuomittihin.

Vain yks kymmenen vuoren takaasista ystävistä, Nadja – josta on sillä välin tullu kuuluusa näyttelijä – on käyny vankilas häntä kattomas ja nyt hän on orottamas vapautuvaa Tobiasta. Nadjan estelyystä huolimata Tobias haluaa palata kotikylähänsä.

Sielä häntä orottaa järkytys. Hän ei oo tajunnu, miten hänen vankilatuomionsa on vaikuttanu hänen vanhempihinsa: elinkeino on menny, kaikki on rappiolla, äiti on muuttanu pois ja isä asustaa yksin lähinnä kaatopaikaksi muuttunutta kotitalua.

Hyvin pian Tobias saa huomata olevansa ei-toivottu henkilö Altenhainis. Kototaloon seinihin ilimestyy törkykirijootuksia, isälle tuloo nimettömiä viestiä, joku tyrkkää äiteen kävelysillalta alaha liikentehen sekahan ja Tobias hakatahan.

Altenhainis Tobias tutustuu 17-vuotiahasehen Ameliehen, joka näyttää ihan toiselta 10 vuotta sitte tapetulta tytöltä. Amelie on tavattoman kiinnostunu Tobiaksen tapauksesta ja hän alakaa penkoa sitä omin päin. Sitte hän katuaa. Ja ketä epäällähän? Tobiasta tietenki.

Poliisi tutkii Tobiaksen äiteen murhayritystä ja siinä alakaa samalla palijastumahan ristiriitaasuuksia myös Tobiaksen tapauksesta.

Koko kylä on yhteestuumin pimittäny totuuren murhaillan tapahtumista ja loppujen lopuuksi vain Tobias on ollu täysin tietämätöön. 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Nele Neuhaus: Lumikin on kuoltava

  1. Mie oo kunnostautunu, oon lukenu viiko sisäl, kaks Luontaisterveys lehtee melkeipä sanast sannaa, kolme Antti Heikkilä Hyvän olon keittokirjaa ja yhe ”roskaromaani” Varastettu vuosi 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.