Verotusmatematiikkaa

Verottajalla on ihan omat matematiikan sääntönsä, jota ei meikäläänen hallitte. Ei nimittään mitenkää mee jakeluhun isännän saamat mätkyt. Sen veroprosentti oli viimme vuonna 15,5 ja vajaan kaharen tonnin tienestiistä vero on pirätetty ihan verokortin mukahan. Muun aijan se on eläny työttömyyspäivärahalla, josta pirätettihin verua 22%. Mistä, MISTÄ tuloo tuo verottajan määräämä lisävero?! Mä en sitä osaa laskia ja mun järkeni menöö muutenki heti jäähän ku kuulen sanan vero.

Mulle tuli postis palautuskehootus. Siitä ”yöjalaasta”. Mähän kiehahrin tietysti heti, ku olin kerran soittanu sinne silloon palautuspäivänä ja mulle luvattihin, jotta saan pitää sen niin kauan ku taharon. Soitin sinne välinevuokraamohon ja sielä onneksi vastas se sama nainen, jonka kans silloonki juttelin. Se sanoo, jotta hän jäi siihen käsityksehen, jotta mä itte pirennän sitä lainausaikaa netin kautta. Totesin vain, jotta koska mä en eres tienny sellaasesta maharollisuuresta, niin sen takiahan mä silloon soitin. No, nyt sovittihin uureksi palautusaijaksi 31.5. Sitte mä vien sen kyllä jo pois, oli koipi kunnos eli ei.

Meillä on ollu poika morsmaikkuunensa lauantaista asti. Poijan kesärenkahat on ollu täälä ja ne tuli niitä vaihtamahan. Tänään lähtivät takaasi kotia. Jostaki syystä nykyysin ku nuoret lähtöö täältä pois, taloohin laskeentuva hilijaasuus tuntuu entistäki syvemmältä.

Työkkäristä soittivat mulle, ku skannasin niille työtoristuksen Tokmannilta ja hykieeniapassin. Olis tarijolla torimuijan hommia kesäkukkien myijänä ja kesäkalustehien myintityötä proviisiopalakalla. Arvakkaa, innostuunko? Jooen. Sitte mulle luvattihin postittaa kutsu johonki infotilaasuutehen. Okei, se tuskin tuo työpaikkaa, mutta mennähän ny sitte. Ei kuulemma kestä ku puolitoista tuntia. Ja nyt ku musta on tulos kohta pitkäaikaastyötöön (kesäkuus tuloo vuosi täytehen), niin mun kuulemma kannattaas mainostaa, jotta mun palakates työnantajalla on maharollisuus palakkatukehen. Ei mitää järkiä, mutta siinä kohtaa tuli mielehen, jotta mä oon jo niin sekunraa, jotta ”ostajalle” pitää tarijota hintahyvitystä, jos ne vaikka sitte huoliis mun. Tuli aika arvotoon olo jonsemmä kelepaa töihin muuta ku rahan kans 😦

Flikan kans soiteltihin eileen. Huomenna on kauppakeskuksen avajaaset ja ne on painanu ympäripyöreetä päiviä saaraksensa kaikki aijoos kuntohon. Tänään on jo vip-vierahille avajaaset. Siinä testatahan kassat ja hissit ja muut, jotta kaikki toimii. Kouluutuksia on ollu päivittään, tänäänki klo 8-16 ja sen jäläkihin vielä osastopalaveri. Mutta toinen tuntuu olovan tyytyväänen ja innoosnansa. Oli ottanu kotiakki töitä, ku oli tarvittu hiuskoristehia mallinukkien päähän eikä niitä ollu valamihina, niin flikka oli luvannu ne teherä. Sillä on jo perijantaille aijanvarauskirija niin täynnä, jottei oo ku yks tunnin aika enää jälijellä. Kuullostaa hyvältä 🙂

7 Replies to “Verotusmatematiikkaa”

  1. Jaahah, sä oot askarrellu plokiis uuen ilmeen. 🙂
    Verottajan ajatukset on ihmeellisiä. Mulle tuli mätkyt kanssa. Käppäilin verovirastoon ja vika oli heidän. Kuinkahan moni ei viitti mennä ja valtion kassa kiittää.

    1. Niin mäkin ehdotin, että jospa menis verotoimiston tiskille ja pyytäisi selvityksen suomeksi – ei verottajan kapulakielellä.

  2. Ensimmäise kerra sai mätkyt 195 € HUI! Ain o tullu takasii. Noh, taijan sovinnol maksaa ja kattoo mikä tilanne vuuvepääst.

    1. No joo, sillon kun tein kolmea työtä verokortilla, ni sain vuosittain kymppitonnin mätkyt vaikka verorosentti oli 25 ja lisätöistä 52

  3. Minä tässä odottelen vähän ihmeissäni koko veroilmoitusta! Ei oo vielä näkynyt. Jos verottaja on unohtanut minun olemassaoloni kokonaan. Toivottavasti tuo verosotku selvenee, ei kyllä arkijärjellä ymmärrä. Onpa tosiaan hieno ulkoasu blogilla. Käyn niin harvoin täällä wordpressissä! Hyvää kevään jatkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

susiparihome.wordpress.com/

Susiparin päiväkirja luonnossa liikkumisesta, musiikista ja muusta mukavasta yhteisestä tekemisestä.

Helmiä lakeudelta

Runot ja kuvat ovat avain toiseen maailmaani, jossa ei ole kipuja

Päivä kerrallaan

Tavallista elämää lakian lairalta

HARAVANPYÖRÄ

Tavallista elämää lakian lairalta

Tarinoita elävästä elämästä

Tavallista elämää lakian lairalta

Karvapuusti

Tavallista elämää lakian lairalta

kaisajoupinblogi

Tavallista elämää lakian lairalta

Tillariinan fotobox

Tavallista elämää lakian lairalta

Saukon Taivaspaikka

Ihmettelee ja piirtää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: