Juustolla hyvää

Kyllä se vain niin on, jotta jos juustosta tykkää, niin sillä saa makua ruokahan. Meillä oli taas eileen soppapäivä. Tällä kertaa juustolla tuunattua kesäkeittua.

Alakuperäänen ohojet on Pirkan Kiusauksellisen hyviä ruokaohjeita -vihkosesta (vuorelta 1995). Mä laitan kumminki tähän sen version, minkä itte sorvasin tuosta alakuperääsestä ohojehesta:

Juustolla maustettu kesäkeitto (6 annosta)

4 dl vettä
6 dl maitoa
2 pss (á 250 g) sekavihanneksia
250 g Koskenlaskija ruoka -juustoa
2 rkl Maizenaa + tilkka kylmää vettä
hyppysellinen sokeria
1 tl suolaa

Mittaa kattilaan vesi ja maito. Kiehauta ja lisää jäiset vihannekset. Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää juusto. Sakeuta tarvittaessa maissisuurusteella. Mausta suolalla ja sokerilla.

Isäntä moittii, ku ei sopas ollu pernoja. Mun mielestäni pernat ei kuulu kesäkeittohon eikä niitä sieltä myöskää silloon löyry. Makua ei sekää kyllä sitte moittinu, ku vain ensi tohtii maistaa.

 

 

2 thoughts on “Juustolla hyvää

  1. Kokkeiluu lähipäivin. O se nii mukavaa, ku saap uusii vinkkejä ruualaittoo 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.