Tavarakaaos senku paisuu

Alakasin taas heti aamusta kantamahan ja lajittelemahan äiteen tavaroota. Se on käsittämätööntä, kuinka tiukkahan mä olin ne komerot saanu pakattua. Nyt ku tavarat on pureettu sieltä pois, niin tuntuu, jotta niitten määrä on vähintään neliinkertaastunu! Mutta nyt on komerot tyhyjät – ja meirän huusholli täynnä.

Vielä pitää käyrä läpi kaikki paperit. Niistä tuloo varmahan palijo poisheitettävää, ku kaikki on aina pistetty tarkasti taltehen. Monesti vielä varmuuren vuoksi usiampahan sisäkkääsehen kirijekuorehen. No, niihin pääsen käsiksi huomenna.

Kymmeneltä mun oli selekä jo ihan hiestä märkä. Päätin, jotta nyt on sopiva aika käyrä suihkus, syörä ja mennä kukkakaupan kautta surunvalittelukäynnille. Kyllä tuli niin kipiästi vielä omakki tuntehet pintahan, ku halattihin ja puhuttihin. Olin vielä kotomatkallaki aika syvis tuumingiis.

Mutta kotia päästyä pistin taas isoon pyörän päälle. Hain narulta eiliset lakanapyykit ja pesin kaks konehellista karteekia (= ikkunaverhoja) ja tuukia (= pöytäliinoja). Ja tiskasin pari konehellista äiteen astioota.

Onnellisehen päätöksehen tuli myös äiteen Festivo-kynttilänjalakojen kohtalo. Siskoo osti niitä lahajaksi yhyren kerrallansa ja äiteellä oli lopuuksi koko sarija 1-solomuusesta 8-solomuusehen. Ainuastansa 4-solomuunen puuttuu. Sen tilalla on saman korkuunen Timo Sarpanevan 20-vuotistaiteelijajuhulan kunniaksi valamistettu Juhla-Festivo, joka poikkiaa ulukonäöltänsä tavallisista Festivoosta. Siinä on solomut vain jalaan ylä- ja alaosas, kun muis ne on tasaasesti koko matkalla. Mutta niin – ne saa uuren koron siskoonflikan tykyä (= luota). Ihana asia! Ninnu sanoo, jotta hänelle tuloo niin niistä äitee mielehen. Ja miksei tulsikki.

Tänään sain syylingit valamihiksi ja kattelin lankaa Tuijan rantehenlämmittimihin, kun mulla on ny vähintäänki kotitarpehiksi niin omia, Sirkan ku äiteenki lankoja. Mutta arvakkaa vain, löytyykö multa toivottua väriä villalankana? No ei tietystikkää! Huomenna siis lankakauppahan. (Jee, hyvä tekosyy hypistellä kaikkia ihania lankoja ja ostaa ehkä ihan vähä yli tarpehenki…)

Mainokset

4 thoughts on “Tavarakaaos senku paisuu

  1. Valtavan homman oot siinä tavaroitten yms. setvimises tehny. Kais sä jonkinlaista liksaa saat kuolinpesältä.

  2. Multa voit muuten tulla hakemaan lankoja. Kokeilin nyt villasukkien tekoa ja ranteet ei sitä kestänyt, ehkä sitten kun vauva on isompi ihminen. Lankoja löytyy vaikka kuinka ja on surkeaa, kun ne vaan makaa käyttämättä.

    1. Mä jo ehdin hakea Tokmannilta 🙂 Kyllä ne langat sulla pysyy odottamassa sitä päivää, kun taas pystyt tarttumaan puikkoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.