Äiteetä saattamas

Tänään oli taas yks surullinen päivä, ku saattelimma äiteen kirkolle.

Oli lohorullista, jotta saattajina oli toinen äiteen elos olevista velijistä, toisen velijen molemmat tyttäret, joista toinen kaharen pikkuusensa kans, velijen ex-vaimo, siskoon poika vaimonsa ja tyttärensä kans ja sitte me – oma sakki, vanhempi isoovelii vaimonsa kans, nuorempi isoovelii tyttärensä kans, isäntä ja minä.

Oon aika hyvin saanu itteni pirettyä tähän asti kasas, mutta nyt tuli itku. Isoo itku. Ei ihiminen oo koskaa niin vanha, jotteiko äiteen menetys koskisi. Jää isoo, tyhyjä tila elämähän iliman äitejä.

Ehtoolla kokoonnuttihin vielä sopimahan hautajaasihin kuttuttavista ja katteltihin sopivia virsiä. Velijen vaimo toimii esiraatina ja eherootti virsiä. Lopullinen valinta jää kuulemma mun vastuulle. Ajattelin lukia sanat oikeen ajatuksella ja valita niiren perusteella. Tuntuu hyvältä, jotta on turvalliset isootvelijet kulukemas yhyres tätä matkaa mun kans. Yksin olis liika raskasta. 

Advertisement

7 Replies to “Äiteetä saattamas”

  1. Oi kauhia! En ole lainkaan ehtinyt lukea kuulumisiasi. Ja nyt jysähti. Painaa. – Otan osan sinun painostasi pois, ystäväni. Suuri lämmin halaus sinne! Palaan varmasti linjoille pian! Kesäöissä on enkeleillä paljon hommaa! ❤

    1. Kiitos, Saara. Vielä on yksi raskas etappi edessä. Sen jälkeen on aika antaa surun tulla täysillä – muuttua kaipaukseksi.

  2. Surutyö o jo alkanu, anna itku tulla, ku silt tuntuu. Raskain o hautajaispäivä, surutyö vaikei vaihe, sit alkaa helpottaa. Koskaa ei ikävä katoa, itku tulloo viel monta monituista kertaa. Myökii itkettii Hanna ja poikii kaa hei pihal parviikkoo sitte, eikä sen kummempaa syytä, ku et hiirihaukka kaartel pää yläpuolel, pojat totes: Jopi-ukko tul kattoo, mitä myö touhutaa ❤ 😥

  3. Otan osaa, suurehen suruhusi. Äitistä ei oo koskaa oikia aika luopua, sellaasehen eo oo koskaa valamis. Sullon ollu ny palio surua, ku oli viä toinenki luopuminen. Voimia sulle, oikeen palo. Niin komiasti kiriootit äitistäs. Mua itketti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

susiparihome.wordpress.com/

Susiparin päiväkirja luonnossa liikkumisesta, musiikista ja muusta mukavasta yhteisestä tekemisestä.

Helmiä lakeudelta

Runot ja kuvat ovat avain toiseen maailmaani, jossa ei ole kipuja

Päivä kerrallaan

Tavallista elämää lakian lairalta

HARAVANPYÖRÄ

Tavallista elämää lakian lairalta

Tarinoita elävästä elämästä

Tavallista elämää lakian lairalta

Karvapuusti

Tavallista elämää lakian lairalta

kaisajoupinblogi

Tavallista elämää lakian lairalta

Tillariinan fotobox

Tavallista elämää lakian lairalta

Saukon Taivaspaikka

Ihmettelee ja piirtää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: