Mumma menopäällä

Aamulla satoo aiva kaatamalla ja tuuli senku jaksaa vain jatkaa. Oikiastansa olin salaa vähä tyytyväänen, ku ajattelin, jotta sellaasella säällä on ihan lupa vain olla tekemättä mitää ja ottaa vaikka päivätorkut, jos siltä tuntuu.

Ensi piti kumminki pestä salikamppeet huomista varte. Samalla päätin käyrä yhyren vaatekaapin läpi. Eileen nimittään tulin siihen tuloksehen, jotta mä en enää ikänä tästä laihru, niin jotta parasta on vain luopua niistä pieniksi jäänehistä vaattehista. Tuli hyllyylle tilaa ja löysin yhyren villatakin, jota en enää eres muistanu. 😀 Jos vaikka komeron päiväs kävis läpi. (Saahan sitä toivua.)

Kun sain päivän postin lujettua, oliki jo aika keittää. Jääkaapis oli jauhelihapaketti, joka piti tänään käyttää pois. Tein riisistä, kasviksista ja jauhelihasta pataa. Isäntä kehuu hyväksi. 😀

Tilasin flikalle vuoreksi Tiere (Tiede)-leheren ja sen kylykiääsinä piti tulla langatoon sääasema. Se tuli eileen, mutta se mikää sääasema oo! Pelekkä uluko-/sisälämpömittari. Isäntä kiinnitti lähettimen kuistin klasinpielehen. Tuntuu tuo toimivan.

Ruaan jäläkihin tiskikonehen tyhyjäys ja täyttö ja sitte äiteen työ. Saret oli jo lakannu, mutta mittaris oli +11 ja tuuli siihen päälle, niin en ajatellukkaa vieväni äitejä pihalle.

Sitä oltihin just tuomas ”nosturilla” vessasta, ku menin sinne. Istuttivat sen sängyn päälle. Äitee pyysi juotavaa. Annoon hoitajalle ne suunkostutustapletit, jotta ne saa antaa niitä äiteelle. Äitee vähä meinas, jotta mitä hyötyä tuollaasista tapletiista on, mutta otti sen kumminki, ku ei juotavaa kerran annettu.

Ennen ku hoitajat kerkes kämpästä pois, se pyysi, jotta mentääs ”lenkille”. No ei mun auttanu ku pyytää hoitajia nostamahan se vielä pyörätuolihin. Ja niin mentihin käytävälle rallittamahan. Tänään oliki vilikas päivä, ku päivätoiminnan väkiä oli liikkeellä, oli henkilökuntaa ja pari sähkömiestäki oli sielä hommis. Pari kertaa käytihin käytävä päästä päähän ennen ku mentihin takaasi Lintulahan.

Mä sain äiteen tuolin pyörähytettyä paikoollensa ja oman perseeni tällättyä penkkihin, niin äitee pyysi, jotta ”Vie mua vähä lenkille.” Mä sanoon, jotta justihinhan me tultihin. ”Mutta vie mua uurestansa.” Ei auttanu, lähärettihin uurelle käytäväkierrokselle… Taas pari kertaa kongia erestakaasi.

Kun mentihin takaasi sen kämppähän, se pyysi Mynttonin, ei enää juotavaa… Kai se on oppinu, jotta hän ei sitä enää saa mielin määrin. 😦 Jalaat oli vielä turvoksis, mutta mun silimihin ne ei näyttäny niin jumalattoman isoolta ku eileen. Jätin äiteen lähtiesnäni päiväsalihin.

Kotia tultua siivilööttin raparperimehun. Kyllä sitä ny juo, mutta mun makuhun oli aika laimiaa. Parempaa oli se mehu, mitä äitee aikoonansa teki. Mulla ei vain oo hajuakaa, mikä resepti se oli, mutta muistaasin, jotta siihen piti olla sitruunahappua. Täytyy joskus kuuklettaa, jos se resepti löytyys jostaki. Jos ei oo kovin monimutkaasta teherä, niin vois kokeella, kun nuo raparperit ryösää niin maharottomasti enkä mä oikeen tierä, mitä niistä tekis. Pari piirakkaa oon teheny, mutta isäntä ei oikeen siitä piittaa. Sanoo, jott’ on liika tirnakkaa (= hapanta) hänen makuhunsa.

Kattelin taas tänään työpaikkojaki. Ei niin ensimmäästäkää hajettavaa paikkaa. 😦

Ai niin – ja ne aamulla haaveelemani päivätorkut. Ne jäi haaveeksi tänäänki.

3 thoughts on “Mumma menopäällä

  1. Me tehtiin eilen hilloketta raparperista ihan vaan sokerin kanssa keittämällä ja syötiin leipäjuuston kanssa jälkkäriksi. Tuli oikein hyvää.

  2. Joskus hamas nuoruuves tei sitruunahapol juomaa mustaherukalehist, puolukoist, vaa ei hajukaa mite se tapahtu, kait niihi nyt ainakii vettäkii tul, sit vaa siivilöitii ja juotii sellasennaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.