Joy Fielding: Toinen nainen

Velijen hyllystä noukittu kirija. Omistuskirijootuksen perusteella on itte annettu tämä syntymäpäivälahajaksi velijen vaimolle vuonna -88.

Kirija alakaa siitä, kun Jill ja David Plumley on nelijäntenä hääpäivänänsä Davidin työnantajan järijestämis puutarhajuhulis. David on kiireenen ja menestyvä lakimies. Juhulis firman uus työntekijä, nuori, kaunis Nicole Clark tuloo Jillin juttusille ja ilimoottaa melekeen ensi töiksensä, jotta hän aikoo naira Jillin miehen. Jill ajatteloo ensi, jotta se on Davidin järijestämä hääpäiväpila, mutta Nicole vakuuttaa olevansa ihan vakavisnansa.

Nicolen lisäksi Davidin mukana on Jillin elämähän tullu Davidin kaks teini-ikäästä muksua erellisestä liitosta ja Davidin ex-vaimo, joka maksattaa kaiken Davidilla.

Jill puhuu välillä lapsen hankkimisesta, mutta David on eherottomasti sitä mieltä, jotta hän ei halua enää enempää. Siihen Jillin on tyytyminen, mikäli haluaa olla Davidin kans. Ja haluaahan hän. Jill ja David tapas aikanansa Jillin työn kautta. Jill oli tv-toimittaja, joka teki jutun Davidista.

Mutta nyt Nicole, Nicki, on tullu pariskunnan välihin. David kehuu Nickiä upiaksi, eteväksi, mukavaksi… Jill on mustasukkaanen. David yrittää vähätellä Jillin tuntemuksia ja väittää Nickin ilimootuksen ollehen pilaa. Mutta Nicki on aina sielä, mihinä Davidkin. Töis tietysti ja töihin liittyvis juhulis ja tapaamisis, oikeurenkäynniis…

David valittaa työkiirehiä ja päivät venyy pitkiksi. Jopa omana syntymäpäivänänsä, ku kotona häntä orottaa mm. omat lapset.

Jill on luopunu omasta rakkahasta tv-työstänsä Davidin pyynnöstä. David ei tykänny siitä, kun työhön liittyy niin palijo matkustamista. Nyt Jill on opettajana, mutta ei nauti työstänsä vaan kaipaa takaasi televisiotyöhön.

Kaikki muuttuu vielä pahemmaksi, kun Davidin pomo Al Weatherby murhatahan ja hänen vaimonsa, Jillin ystävä Beth ilimoottaa olevansa tappaja. Hän kertoo tehenehensä sen ittepuolustukseksi koko avioliiton aijan jatkunehien pahoonpitelyjen takia. Kukaa ei kuitenkaa usko sitä Alista. Paitsi Jill – kuultuansa Bethin kertomuksen.

David viettää yhä enemmän aikaa töis veroten siihen, että kaikki on sekaasin, kun Alia ei enää oo. Lopulta hän joutuu myöntämähän Jillille, jotta hänellä on suhure Nickin kans.

Tv-yhtiöstä soitetahan Jillille ja pyyretähän tekemähän ohojelma perheväkivallasta ja nimeltä mainittemata myös Weatherbyjen tapauksesta. David ei voi sietää koko ajatusta ja pitää ittestänsä selevänä, jotta Jill kieltäytyy. Beth puolestansa on sitä mieltä, että se aihe olis eherottoman tärkiä tuora esille. Jill on kaharen tulen välis.

Jill lupaa luopua tuosta palavasti haluamastansa työstä ja omasta lapsesta, jos David luopuu Nickistä. David sanoo, ettei voi luvata sellaasta. Jill joutuu tekemähän omat päätöksensä.

Mun mielestä tämä kirija on nimenomaan Jillin ittenäästymis- ja kasvutarina.  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.