Olihan päivä!

Aamulla pesin pari konehellista pyykkiä, tein työhakemuksen ja keitin.

Ku olin syömäs, mulle soitettihin ourosta numerosta. Vastasin – sieltä soitti mun serkku, joka on tk:n polilla töis. Kysyy, onko mulle ilimootettu Lintulasta, jotta äitee on tuotu heille. Ei ollu ilimootettu, ei. Entä tiesinkö mä, jotta äiteelle on eileen alootettu pissatulehruslääkitys. En tienny. Ei niistä koskaa meille ilimooteta.

Äitee oli viety terveyskeskuksehen sen takia, jotta sen puhet oli ollu puurua. Serkku sanoo, jotta kyllä se hänet tunnisti heti, vaikka hän ei vielä eres puhunu mitää. Oli reakoonu kysymyksihin ja suoriutunu neurolookisista testiistä, mutta lääkäri oli halunnu varmuuren vuoksi pistää vielä keskussairaalahan kuvauksehen, ku toinen pupilliki oli ollu pienee ku toinen. Ilimootin velijelle ja mohkuttihin Lintulan touhua välinpitämättömäksi.

Mutta sitte velii soitti isännän puhelimehen ja kysyy, onko mun puhelin pois päältä. Olivat soittanehet Lintulasta sille kun mun puhelimehen ei kuulemma saanu yhteyttä. Toinen kerta jo liittymän vaihron jäläkihin, ku kuulen, jotta mun puhelimehen ei oo saanu soitettua. Pyyrän anteeksi Lintulan väjeltä pahoja puheetani.

Kaivoon heti liittymäsopimuspaperit esille ja orotin ja orotin, jotta vastattaas. Kyllä kerkes keittää! Mulla on määräaikaanen sopimus (äläkää ikänä tehkö määräaikaasia, ku niistä ei pääse erohon!) ja yritin purkaa sen. Mä sanoon, jotten voi luottaa tähän, ku näin tärkeetä puheluuta menöö ohitte. Sitä paitti mä orotan joka päivä, jotta joku soittaa ja tarijuaa töitä. Mitä jos ne ei saakkaa mua kii?

Ei auttanu. Sopimusta ei niin vain pureeta. Katteli muka jotaki kuuluvuusalueen karttaa ja täälä pitääs kuulemma olla täys kuuluvuus. Mitä varte mun puhelimes ei sitte oo kenttää? Tai mitä varte ku otan puhelimen latauksesta irti, se ilimoottaa, jotta SIM-korttia ei voitu rekisteröörä, ei kenttää, anna PIN-koori. Ja kun mä naputtelen sen PIN-koorin, niin se ilimoottaa, jotta väärä koori. Pitää sammuttaa koko puhelin ja vasta sen jäläkihin sille kelepaa tuo koori.

Pitää kuulemma säätää puhelin 2G-verkkohon, jos se auttaas. Mistä? Kuinka? En löytäny sellaasta. Tai sitte vika on puhelimes. Vasta viimmeeseksi vaihtoeheroksi se esitti SIM-kortin vaihtua. Mä en voi yksinkertaasesti luottaa tuohon liittymähän tämän jäläkihin!

Sitä paitti, kun mä yritin ettiä asetuksista sitä verkon valintaa, niin mun puhelimen valikkonäppään irtos. (Voi se vika siis olla puhelimeski…) En jaksaasi ny takuta tuosta asiasta, mutta kyllä liittymän pitää toimia, jos mä siitä maksan.

Tuo puhelu kesti orotteluunensa yli puoli tuntia. Voin vain kuvitella, mitä se tuloo maksamahan!

Sillä välin, ku äitee orotteli pääsyä sairaalahan, me käytihin isännän kans kehonkoostumusmittaukses. En tierä, olisko kannattanu ollenkaa. Tottahan mä tiesin, jotta mä oon läski ja rapakunnos, mutta se paperi on aika lohorutoonta lujettavaa: paino 72,3 kg (viitearvot 47,9 – 64,9 kg), lihasmassaa siitä on 24,2 kg (21,4 – 26,2 kg) ja läskiä 27,6 kg (11,3 – 18,1 kg). Painoinreksi on 27,5 (18,5 – 25,0) rasvaprosentti 38,2 (18,0 – 28,0), vyötärö-lantio -suhure 0,89 (0,75 – 0,85).

Nesteet, proteiinit ja mineraalit oli ok, mutta rasvaa eherottomasti liikaa. Viitearvojen yli meni kehon rasva, paino, rasvan suhure lihaksihin, painoinreksi, rasvaprosentti (huomattavasti yli) ja vyötärö-lantio -suhure. Lihakset on heikot ja elintapoohin pitääs kiinnittää huomiota. Painokontrolli kehoottaa tiputtamahan 14,3 kg. Tosin mittaaja sanoo, että se on veretty niin alaha, jotta siitä voi ottaa 5 kilua pois. Silti jää vielä tiputettavaa 9,3 kg. Pakko kai tätä on vihiroon uskua ja yrittää teherä asialle jotaki. Toki oon tienny, mihinä mennähän, mutta nyt se on virallisesti paperilla. No, sitä sulattelen ny jonku aikaa.

Samalla reissulla käytihin postis. Vein sen työhakemuksen ja Vuokon ilahrutus lähti matkahan. 😀

Kotia tultua soitin sairaalahan. Äitee oli vielä päivystyspolilla ja joitaki kokeeta oli otettu, mutta ei vielä ollu mitää tuloksia.

Sitte mun pitiki jo lähtiä kaupungille. Ammattiliiton paikallisosasto järijesti infotilaasuuren työttömille ja työttömyysuhaan alaasille muutosturva-asioosta. Täyttä asiaa kaks tuntia tauotta. Hyvää ja hyöryllistä tietua tuli sieltäki.

Kun se tilaasuus loppuu, soitin taas sairaalahan. Sanoovat, jotta äiteen TT-kuvas ei näkyny mitää poikkiavaa ja jotta pissatulehrus voi tuon aiheuttaa. Meinasivat, jotta ku antipiootit alakaa oikeen kunnolla purra, niin muori siitä friskaantuu entisellensä.

Äiteelle oli tilattu ampulanssi Lintulahan siirtua varte. Saattoo olla, jotta äiteen piipaa-taksi tuli mua vastahan ku ajelin kotia päin.

Kotona päätin kaivaa esille vanhan puhelimen ja ottaa sen käyttöhön. Sen akku vain oli ihan kuollu. Ei suostunu ottamahan latausta vastahan. Tilasin siihen netistä uuren akun (vajaat 15 eurua postikuluunensa.) Jotta sellaanen päivä!

Aiva niinku olis ollu vähä liikaaki yhyrelle päivälle.

3 thoughts on “Olihan päivä!

 1. Jestas! Meillä on kanssa ollut perhepiirissä vanhuksia (mun Taata ja sitten miehen äiti), joille pissatulehdus aiheutti ihan mahdottoman sekavuuden. Siitä hörhöilystä itse asiassa aina tajuttiinkin, että on tulehdus. Erikoista! Toivottavasti äiree siellä teillä on taas pian tervehen kirijoos.

  Mullahan taannoin hajosi sim-kortti, ja oireet oli aikalailla noi samat kuin sun luurissa. Se ainakin vaihdettiin ilmaiseksi, ja vanha romupuhelin toimi samantien moitteetta. Onneksi minä en odottanut silloin mitään tärkeitä puheluita, vaan nautin neljän päivän radiohiljaisuudesta, kun jostain syystä vaan odottelin ihmettä tapahtuvaksi puhelimen kanssa. Ei tapahtunut, itse piti asia hoitaa.

  Hyvää viikonloppua sinne! 🙂

 2. Mulla kanssa ongelmia ollut puhelimen kanssa. Ei oo aina tullut puhelut tai tekstarit perille. Lehdenmyyjillä näkyy olevan sitäkin paremmat yhteydet mun puhelimeen. Olivat kuulemma kukkakaupasta soitelleet montakin kertaa, että mun lintujenruokintatalo olisi tullut! Eikä oo aina tullut paketti-ilmoituksetkaan. Lisäksi kun tilaan sittarin tarjoukset puhelimeen. Ei tule nekään! Nettiyhteyskin on ihan syvältä. Yleensä kyllä kotosalla nettailen puhelimella wlanin kautta.

  Onneksi oli vaan se pissatauti äidilläsi. Aika pientä kilomäärää tarjosi muuten sulle ihannepainoksi. Otetaanko siinä ikää huomioon? Mun aktivisuusranneke onneksi ottaa senkin huomioon. Olisi näet aika paha, jos painaisi sun ikäinen ja pituinen ihminen 50 kg!

  1. Mä äsken laitoin operaattorille että haluan peruuttaa liittymäkaupan. Enhän mä voi luottaa tällaiseen yhteyteen, joka pelaa miten sattuu. Tänään oon testaillut kenttiä ympäri taloa. Monessa kohtaa on vain yksi tolppa. Lehtimyyjät mä oon onneksi saanut karsittua pois suoramyynnin estolla, mutta se on paha, jos ei tärkeät puhelut tuu läpi.

   Kyllä siinä otettiin ikä ja pituus huomioon. Mähän en oo kuin 162 cm, joten ei tuo 58 kg oo vielä liian vähän, mutta enhän mä sellaisiin lukemiin enää yritäkään. Jos alkais edes kuutosella tuo luku…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.